26/12/2006

Bobfahren..bobsleigh..bobsled...kızak


Kar yağışının hala yeterli olmaması sebebi ile daha 2 gün önce açtığımız kayak sezonunun hemen ardından minik karımın doğum günü hediyesi :) olan "bobfahren" için dünyadaki 15 pistten biri olan Königssee'de ki pistteydik. İngilizcede "Bobsleigh" olarak geçen amerikalıların "Bobsled" dediği, bizim ise ikisini de söyleyemediğimiz için kısaca "kızak kaymak" dediğimiz bu olay genelde formula 1'in buz üstündeki yansıması olarak adlandırılıyor. Bunun sebebi ise; teneke bir kutunun içine sıkışmış 3-4 kişinin 120 km.'ye kadar çıkan bir hızla buzdan bir tünelde delice gitmesi olabilir...@

9 comments:

burkinafaso said...

Hocam geçmiş dogum gününüz kutlu olsun tekrardan, bir dahakine de Wokfahren yaparsiniz artık :)

ersc@n said...

danke...aslında minik karım şirketten getirirse wokfahren'da yapıcaz..:) 2 tane wok benzeri kızak bizi bekliyor..

Ufukul said...

ben de kaydimi yaptirdim sonunda.
Bi de yorum yaziyim bari de tam olsun. ;)
Turkiye dunya sampiyonasi icin bi Bobsleighci kazandi dun. Ben de buna sahit oldum. 2014 Salzburg olimpiyatlarinda altin madalya garanti.

ersc@n said...

eyvallah hocu...Almanya milli takımından da teklif var. Daha zaman var, eğer Türk milli takımı 4 kişiyi tamamlayabilirse Türkiye adına yarışırım olmazsa Almanya takımındayım..:)

paranoia said...

biz ufukul ile dün izledik ya seni, bizi iki kisi say iste, kaldi bir:)

ersc@n said...

sen biraz zor girersin o tenekenin içine...güvenli bir araba ortamında bile 120 km'de laf ediyosun, bunda kimbilir naaparsın...:)

paranoia said...

haklisin deliririm herhalde:)

Unknown said...

vaaay super bir aktiviteymis bu denemek isterdim :) nasil bi duygu biraz anlatabilir misin ersoy?

ersc@n said...

aslında roller coster'dan çok farklı değil ama güvenlik için sadece aletin içindeki iki küçük kol ve önündeki eleman dışında seni tutan bişi yok, o biraz sakat...özellikle dönüşlerde bayağ bi G kuvvetine maruz kalıyosun çünkü..:) ama yine olsa yine yaparım..:)